Kjell TEM

Kjell De Hondt

Drijvende kracht en co-owner The Extra Mile

Manuele Therapeut – Sportkinesistherapeut
– Dry Needling – Performance Coach – Core Stability

Els TEM

Els Talloen

Drijvende kracht en co-owner The Extra Mile

Pilates instructor – Personal coach
General Management – Sportbegeleiding 

Team

Together,
we go the extra mile!

The Extra Mile biedt een gevarieerd aanbod aan groepslessen en specifieke begeleiding bij onze verschillende experten, zowel op fysiek als mentaal vlak. We willen een ontmoetingsplek creëren waar sport, gezondheid, welzijn en bewegen centraal staat.

Joran

Joran Driesen

Performance coach in running, cycling & swimming

Stijn nieuw

STIJN JANSSENS

Manuele Therapeut
Sportkinesistherapeut
Dry Needling
Redcord therapist

Valerie

Valerie Coulie

Sportkinesitherapeut
Postgraduaat manuele therapie 
Personal trainer
Trainer Powerclub groepslessen

Robin Goyens

ROBIN GOYENS

Manuele Therapeut
Sportkinesistherapeut
Dry Needling
Postoperatieve revalidatiesMarlies

Marlies Weynants

Pre- en postnatale kine
Pelvische reëducatie
Relaxatie
Kinderkinesitherapie
Remediërend leren
Hyperventilatie 
Mindfulness

Tine

Tine Wetsels

Sportpsycholoog
Prestatiepsycholoog
Klinisch Psycholoog
TEM 128 scaled

Kristel Van Rillaer

Kinderyoga & Bodymap 

Wobbelturnen & Wobbelyoga 

Tieneryoga

Anne-sophie

Anne-Sophie Van Eyck

Yin Yoga & Hatha Yoga

 

 

website marthe aangepast 1

Marthe Lambrechts

Voedingscoach

Orthomoleculair KPNI Therapeut

Hatha Yoga & Vinyasa Yoga

Emmie

Emmie Wagemans

Kinderyoga
Ouder-kindyoga


Joran

Joran Driesen

Ik ben Joran Driesen en van jongs af aan gebeten door de sportmicrobe (voetbal, turnen en atletiek). Al snel had ik de smaak voor duursport te pakken. Zo sloot ik mij vanaf 7-jarige leeftijd aan bij de plaatselijke atletiekclub. Na wat aanslepend blessureleed besloot ik een minder belastende sport op te zoeken en sloot ik me aan bij een zwemclub.

Gezien mijn achtergrond in lopen en zwemmen was triatlon een logische keuze. Door de vele trainingsuren groeide mijn interesse in het fysiologische aspect van duursport. De laatste jaren zie ik het als een uitdaging om niet enkele het maximale uit mezelf te halen, maar ook uit anderen.

Naast het coachen in diverse clubs, kon ik van mijn passie mijn beroep maken. Als coach haal ik er veel voldoening uit om atleten naar een hoger niveau te tillen.

stijn janssens

Ik ben Stijn Janssens en ben van jongs af aan gefascineerd door alles wat met beweging en het menselijke lichaam te maken heeft. Over de keuze om kinesist te worden heb ik niet lang moeten twijfelen. Zo behaalde ik in 2011 mijn Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen. Nadien specialiseerde ik mij verder in sportkinesitherapie, manuele therapie en dry needling.

Mijn dagelijkse drijfveer is om patiënten zo optimaal mogelijk te begeleiden in het bereiken van hun doelen. Dit kan gaan van het verhelpen van klachten bij een recreatieve sporter tot het begeleiden van een atleet met zijn droom naar goud.

Ik streef er naar om patiënten zo snel mogelijk op een verantwoorde manier terug aan het sporten te krijgen.  Hiervoor werk ik vanuit een totaalaanpak waarbij de patiënt, sporter of atleet centraal staat.

Als kersverse papa van een zoontje spendeer ik veel tijd met mijn gezin, en anders vind je me terug op het basketveld of op mijn koersfiets. 

Bekijk het hele aanbod bij (P)REHAB

Stijn nieuw 1
Valerie

Valerie Coulie

Heb je een bepaald doel? Dan help ik je graag verder om dit concreter te maken en een realistisch plan op te stellen

Valerie heeft een passie voor dans zoals ballet, jazz, en moderne dans. Sinds haar 4 jaar heeft ze vele uren in de danszaal doorgebracht. Door haar dans groeide haar fascinatie voor de bewegingen van het menselijk lichaam. Zo startte ze haar studie revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de katholieke universiteit van Leuven. Dit leidde tot een verruiming van haar interesse, naast sport, ook voor het behandelen en revalideren van sportblessures. In dialoog met de patiënt zorgt ze voor de best mogelijke behandelingsstrategie in het kader van zijn/haar klacht. Bovendien houdt ze ervan om de natuur op te snuiven met de fiets of tijdens een loopje. Ook deze aspecten maken integraal deel uit van het totaalplaatje van de behandeling

Bekijk het hele aanbod bij (P)REHAB

Marlies Weynants

Marlies behaalde haar Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met expertise in Pediatrie. Marlies houdt van werken en omgaan met kinderen. Een opleiding ‘Psychomotoriek en Remediërend leren’ en 3 jaar ervaring als leerkracht lager onderwijs hebben het inzicht in het leren en functioneren van kinderen nog vergroot.

In 2017 behaalde ze een getuigschrift in de bijzondere bekwaamheid in de pelvische reëducatie en de perinatale kinesitherapie en werkte ze mee aan een doctoraat over stoelgangproblemen na darmkanker.

Daarnaast past ze haar bijzondere interesse in Mindfulness graag toe tijdens haar behandelingen.

Als actieve mama van 3 kinderen, kan je haar vaak lopend in het bos of zwoegend op een padelveld terugvinden.

Bekijk het hele aanbod bij (P)REHAB

Marlies
Tine

Tine Wetsels

Ik ben Tine Wetsels, boysmama, psychologe en een optimistisch ingesteld ochtendmens. Het voelt goed om deel uit te maken van het team ‘The Extra Mile’. De multidisciplinaire aanpak, waarbij we samen met het ganse team streven naar een zo goed mogelijke begeleiding van iedere cliënt, vind ik een enorme meerwaarde.

Als sport- en prestatiepsycholoog richt ik me zowel op het individueel begeleiden van (top)sporters, ouders en coaches, als op het begeleiden van teams en groepsdynamische processen in teamsporten. Hierbij streef ik naar een samenwerking met alle betrokkenen, steeds in overleg met de atleet. De steeds toenemende (prestatie)druk en de mentale component om de fysieke barrière te overwinnen zijn boeiende uitdagingen binnen de sportwereld. Het positivisme en de dynamiek van de sportwereld spreken me heel erg aan! Ik geloof ook sterk in de samenhang tussen mentale factoren en het prestatieniveau van sporters.

Naast het sportspecifieke luik bied ik individuele therapie aan voor jongeren en volwassenen met (psychische) klachten die een evenwichtig leven in de weg staan.

Bekijk het hele aanbod bij (P)REHAB

Robin GOYENS

Mijn naam is Robin Goyens, afkomstig uit Lanaken in Limburg en momenteel woonachtig in Brussel. In 2017 haalde ik mijn Masterdiploma Sportkinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de UHasselt.
Verder behaalde ik een certificaat ‘Manipulaties en weke delen technieken’ aan het IAO en ontwikkelde ik een voorliefde voor postoperatieve revalidaties en onderste lidmaatproblematieken waarvoor ik me nog regelmatig bijschool. Voor Dry Needling kan je ook steeds bij mij terecht.

Na 5 jaar in Limburg gewerkt te hebben, ben ik bij The Extra Mile terechtgekomen. Een praktijk wiens visie erg aansluit bij mijn kijk op de kinesitherapie.
Door middel van een gebalanceerde combinatie van manuele therapie en oefentherapie probeer ik iedereen zo snel mogelijk zijn of haar doelen te laten bereiken.
Blessurepreventie wordt ook hoog in het vaandel gedragen.

Verder heb ik in mijn jeugdjaren altijd gevoetbald maar recent beoefen ik een variatie aan sporten. Ik spendeer heel wat tijd in de klimzaal, jog en fiets regelmatig en in de winter vind je me als fervent snowboarder terug in de bergen.
Als wintersportliefhebber ben ik momenteel ook nog actief als kinesitherapeut binnen The Belgian Federation for Bobsleigh and Skeleton.

Bekijk het hele aanbod bij (P)REHAB

Robin Goyens
Anne-sophie

Anne Sophie Van Eyck

Ik ben Anne-Sophie Van Eyck, bioloog van opleiding, mama van drie, vrouw van één, vriendin van velen…sportief, avontuurlijk, enthousiast, sociaal, energiek, familiemens, levensgenieter…

Ongeveer 20 jaar geleden begon ik met yoga. Toen ik mama werd, verdween yoga naar de achtergrond. Niet omdat ik er geen zin meer in had, wel omdat ik er geen tijd meer voor vrijmaakte…, want zoals het maar al te vaak gebeurt als je het druk hebt, snoeide ook ik eerst in de dingen die ik het leukst vind, maar waar ik eigenlijk ook veel energie uit haal…

Een paar jaar geleden stapte ik terug een yogales binnen, om direct tot het besef te komen dat yoga mij nog steeds, en misschien nog meer dan vroeger, ongelofelijk veel deugd doet. Telkens opnieuw stapte ik de yogalessen lichter, blijer en bewuster buiten. En hoe meer yoga ik doe, hoe langer dat gevoel blijft hangen, zelfs op dagen dat ik niet op mijn mat stap.

Omdat ik nóg meer over yoga wilde leren en nóg dieper in yoga wilde duiken, schreef ik me in voor de 200u yoga lerarenopleiding bij Yogalife in Gent. Tijdens die opleiding besefte ik dat ik er niet alleen van geniet om zelf yoga te doen, maar dat ik ook graag yogales geef. Enthousiast als ik ben wil ik dingen waar ik zelf veel aan heb, graag delen met anderen. Het bleef dan ook niet bij deze ene opleiding en al snel volgden er nog andere yoga opleidingen.

Met mijn lessen wil ik je uit je hoofd halen en in je lichaam brengen. Verbinding maken met je ademhaling, je lichaam (leren) voelen en je eigen grenzen (leren) respecteren staan hierbij centraal.

Bekijk het hele aanbod bij MOVE

Marthe Lambrechts

Ik ben Marthe Lambrechts, mama van 3 energieke kids Lucas, Emilie en Arthur en getrouwd met Jan. Afgestudeerd als apotheker run ik sinds 2007 mijn eigen apotheek in Pellenberg samen met een topteam van apothekers. Mijn kinderen omschrijven me als sportief, creatief, doorzettend, energiek, behulpzaam, sociaal, soms wel met een koppig kantje.

Toen ik 19 was nam mijn papa me mee naar de yogales in de hoop dat ik wat minder gestresseerd door de examens ging. Ik bleef een tijd yoga volgen maar toen de kinderen kwamen, moest yoga plaats maken voor andere dingen, wat misschien niet de juiste keuze is geweest. Onder impuls van een goede vriendin begon ik opnieuw met yoga, maar nadat het lessenrooster door elkaar werd gegooid, haalde ik de lessen niet meer. Yoga verdween dus weer even naar de achtergrond.

Tot ik in september 2019 op Bootcamp ging naar Malaga met 14 andere ondernemende vrouwen. Die 5 dagen waren een fysieke en emotionele rollercoaster. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak werden we tot het uiterste gedreven om onze grenzen te verleggen. Weinig nachtrust, maar elke ochtend was er om 6u30 verplicht yoga op het strand met de opgaande zon. Toen besefte ik hoe hard ik yoga gemist had en hoe het mij elke keer weer tot rust brengt en energie geeft. Ik besloot na het einde van de Bootcamp om verder te gaan met Yoga. Ik volgde een avondopleiding yoga-instructeur en haalde mijn diploma. Op mijn wishlist staan nog bijkomende opleidingen yoga en yoga-teaching, maar in tussentijd ben ik heel vereerd dat ik aan de slag kan bij The Extra Mile.

Gedreven door mijn perfectionisme brengt yoga me rust en relativeringsvermogen en dat hoop ik in de lessen door te geven aan jullie.

 

Bekijk het hele aanbod bij MOVE

website marthe aangepast 1
Stina

Stina De Roeck

Ik ben Stina De Roeck, freinetleerkracht, illustrator en bezielde kinderyoga docente.

Sinds 2015 geef ik les in freinetschool De Zevensprong in Leuven. Daar probeer ik in mijn lessen vooral het creatieve in kinderen naar boven te halen. Sinds ik in 2020 de opleiding kinderyogadocente bij Kreakatau vzw volgde, implementeer ik ook yoga in mijn lessen.

De combinatie van yoga en crea is voor mij de perfecte manier om met kinderen samen op pad te gaan.

Bekijk het hele aanbod bij MOVE

Kristel Van Rillaer

Ik ben Kristel Van Rillaer, mama van 3 topzonen reeds meer dan 25 jaar samen met Peter. Intussen ben ik al meer dan 20 jaar leerkracht in Brussel waar ik met heel mijn hart en ziel lesgeef. Ik heb intussen al jaren ervaring opgebouwd met kinderen en kan ze als geen ander voelen en lezen.

Ik hou van de bergen. Tussen onze dieren en bij mijn gezin thuis vind ik rust.

De afgelopen jaren specialiseerde ik me ook tot kindercoach, bodymap trainer, kinderyogadocent en wobbelturnen/wobbelyoga docent om op een speelse manier kinderen te begeleiden in hun motorische ontwikkeling.

Ik ben helemaal overtuigd van het nut en het belang van bodymap. Bodymap helpt jonge kinderen via reflexintegratie en gerichte bewegingskansen het zenuwstelsel optimaal te ontwikkelen. Dankzij mijn opleiding kinderyoga wil ik kinderen mentaal en fysiek weerbaar maken.

Dankzij wobbelturnen kan je heel gericht spiergroepen strekken en versterken. Je krijgt een beter evenwicht, het verbetert de grove motoriek, spierkracht wordt ontwikkeld en een goede tonus. Het wobbelen vergroot daarnaast het zelfvertrouwen van je kind, maar ook de concentratie en de linker– en rechterhersenhelft worden gestimuleerd.

Bekijk het hele aanbod bij MOVE

TEM 128 scaled
Emmie

Emmie Wagemans

Ik ben Emmie Wagemans, geboren in Nederlands-Limburg en sinds 2009 met veel plezier woonachtig in het Leuvense.

Na gedurende 20 jaar in Nederland werkzaam te zijn geweest als kinesitherapeut/ relaxatietherapeut, yogaleraar en thuisbegeleider bij volwassenen, kwam er plots een vacature op mijn pad voor een droomjob in Leuven… Werken met kinderen!

Ik ging met veel enthousiasme aan de slag in het kleuterhuis van de Steinerschool in Wijgmaal. Daarnaast volgde ik diverse opleidingen m.b.t. weerbaarheid bij kleuters en ook een kinderyoga-opleiding. Alles wat ik eerder had gedaan op het vlak van werk en opleidingen, viel als een puzzel in elkaar en zorgde voor goesting naar meer… De therapeut was weer wakker geworden!

Begin 2019 startte ik dan ook in bijberoep mijn eigen praktijk Emmie-Wijs, voor het geven van Kinderyoga en Relaxatietherapie. Inmiddels werk ik sinds september 2020 bij Centrum Ganspoel in Huldenberg, als begeleider in een leefgroep voor de jongste kinderen.

Daarnaast is het geven van kinderyoga een zalige speelse uitlaatklep.

Bekijk het hele aanbod bij MOVE