ADEMHALINGS- EN Relaxatietherapie

Omdat een verkeerde ademhaling of stress aan de basis ligt van heel wat mentale en lichamelijke problemen, heeft zowel ademhalingstherapie, kennis rond de juiste ademhaling en toepassing van de juiste techniek heel wat positieve effecten. Verkeerd ademhalen kan leiden tot symptomen zoals hyperventilatie, angstaanvallen, chronische vermoeidheid, en zelfs slaapstoornissen. Door middel van ademhalingstherapie kunnen deze symptomen verminderd worden. Deze therapie leert je technieken om je ademhaling te reguleren en te optimaliseren, waardoor je lichaam beter in balans komt en stress wordt verminderd.

Ademhalingstherapie biedt veel voordelen, waaronder verbeterde zuurstofopname, een lagere hartslag, en een vermindering van stresshormonen zoals cortisol. Dit kan bijdragen aan een beter immuunsysteem, verhoogde energie, en een algeheel gevoel van welzijn. Daarnaast kan het helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals astma, chronische obstructieve longziekte (COPD), en zelfs prikkelbare darm syndroom (PDS).

The extra mile 85

Naast ademhalingstherapie kan je bij Gil ook terecht voor relaxatietherapie. Relaxatietherapie richt zich op het verminderen van spanningen en stress door middel van verschillende ontspanningstechnieken zoals progressieve spierontspanning, autogene training, en mindfulness. Deze therapieën helpen niet alleen om de geest te kalmeren, maar bevorderen ook de lichamelijke ontspanning, wat kan leiden tot verbeterde slaap, vermindering van spierpijn, en een algeheel gevoel van rust.

onze Therapeut