Ademcoaching

Verkeerd ademen levert veel klachten op. Van stress, benauwdheid, hoge hartslag, gejaagdheid, hyperventilatie, paniekaanvallen tot slecht slapen. Met ademcoaching krijg je inzicht in de werking van je ademhaling en leer je er controle over te krijgen. Ontdek opnieuw hoe goed je je kan voelen, je je weer kan focussen, heerlijk en diep kunt slapen en je elke dag lekker uitgerust en ontspannen kunt voelen.

Sporters kunnen sneller herstellen, aan dezelfde hartslag beter lopen, fietsen en zwemmen of kunnen aan de slag met oefeningen om minder last te hebben van (inspannings)astma of vermoeidheid.

DE VERSCHILLENDE METHODES

Naargelang jouw wensen en noden kunnen we meer of minder inzetten op het sportieve luik.

Je krijgt dus enerzijds heel wat kennis over de ademhaling, maar anderzijds moet je ook zelf aan de slag met tal van oefeningen. 

De sessies gaan deels binnen en deels buiten door.

Buteyko methode

Met de Buteyko methode werken we aan een functionele ademhaling via oefeningen en kleine aanpassingen in ons dagelijks leven. Een efficiënte en rustige ademhaling komt je gezondheid altijd ten goede.

HARTCOHERENTIE

Hartcoherentie is meetbaar aan de hand van biofeedback. Hierdoor kan je je ademhaling in realtime observeren. Het voornaamste doel is om een ademhalingstechniek aan te leren die de synergie tussen het hart en het brein bevordert, met als resultaat een verhoogde veerkracht en energieniveau.

OXYGEN ADVANTAGE

Voor de sportievelingen stimuleren we hoogtestage met adempauzetraining vanuit Oxygen Advantage en gaan we voor “less is more”. Minder ademen zorgt voor meer zuurstofopname in ons lichaam, waardoor we oa. sneller herstellen na een sportprestatie.

polyvagaal theorie

Ook de polyvagaal theorie van Stephen Porges komt aan bod aangezien wetenschappelijke studies aantonen dat ademhalingsoefeningen wel degelijk effectief zijn en effect hebben op je zenuwstelsel.

interesse?

Maak een afspraak voor je eerste sessie. Wil je de ademcoaching verder zetten, dan volgt er een reeks van 4 sessies. Tussen elke sessie laten we 2-3 weken.

Naast individuele sessies bieden we ook groepslessen ademwerk aan.

Duur: 1u/sessie

Prijzen voor groepssessies: €300 (€60/sessie) 

Prijzen voor groepssessies: €300 (€60/sessie) 

Data & reserveren:

Stuur een mailtje naar sam@theextramile.be

Wat breng je mee?

Draag gemakkelijke, warme, loszittende kledij waarin je gemakkelijk kunt bewegen.

Breng water mee en eventueel je eigen dekentje.

ONZE THERAPEUT