wobbelturnen

Het wobbelturnen wordt gegeven door Kristel. Bekijk hier het uurrooster voor de groepsles van jouw keuze.

Wobbel turnen

Vanaf nu kan je bij ons in Bierbeek ook terecht voor Wobbelturnen. Wowowo-wat?

Wobbelturnen is een origineel beweegconcept met een wobbel balanceboard. Turnen voor kleuters en kinderen op en rond een wobbelboard.

Het is een combinatie van speelse beweegoefeningen, evenwichtsoefeningen en sensorische integratie. Met een wobbelboard kan je heel gericht spiergroepen strekken en versterken. Wobbelturnen draagt daarnaast ook bij tot een beter evenwicht, het verbetert de grove motoriek, spierkracht wordt ontwikkeld en een goede tonus.

Het wobbelen vergroot het zelfvertrouwen, maar ook concentratie en linker– en rechterhersenhelft worden gestimuleerd.

Een les wobbelturnen bestaat uit een afwisseling tussen actieve en passieve fases. Bij de actieve fases gaan we wiebelen, wobbelen, waggelen, kruipen, springen en nog veel meer. Bij de passieve fases staan in en ontspanning, evenwicht en relaxatie centraal.

Het wobbelboard komt oorspronkelijk uit de Waldorfscholen, de internationale naam voor ‘vrije scholen’. Daar zijn ze van mening dat kinderen eerst uitgebreid moeten leren bewegen, vooraleer ze kunnen stilzitten en studeren. Dit geldt zeker voor jonge kinderen, die de wereld ontdekken met hun lichaam. Oorzaak-en gevolgrelaties, lichaamsbesef, oriëntatie, kennis over de wereld rondom hen, maar ook zelfvertrouwen ontwikkelt zich op die manier. Met wobbelturnen zetten we hier volop op in.

Benieuwd? Vraag gerust meer info: info@theextramile.be