Together

Bekijk hier onze groepslessen.

Core Stability

Core stability staat voor rompstabiliteit. Het is een combinatie van spierbalans en spierkracht. De “core” of romp bestaat uit rug-, buik-, bil- en heupspieren. Daarnaast werken we ook aan de stabiliteit.

Het is belangrijk om de juiste stabiliteit te creëren voor jouw romp. Door jouw core op te trainen kan je rest van het lichaam aansturen, zonder dat je klachten veroorzaakt. Core stability verbetert de lichamelijke prestaties, zowel in het dagelijks leven als jouw sportieve prestaties.

Net zoals de Pilates, yoga, powerclub draagt ook de core stability training bij tot blessurepreventie en bewegingsefficiëntie.

De core stability wordt gegeven door Kjell. Bekijk hieronder het uurrooster voor de groepsles van jouw keuze.

Core stability
Pilates
Pilates

De Pilates wordt gegeven op door Els. Bekijk hieronder het uurrooster voor de groepsles van jouw keuze.

Power Club

Onze powerclub is voor iedereen toegankelijk. We focussen zowel op de pure kracht van het lichaam, krachtuithouding als op het verbeteren van het cardiorespiratoir stelsel. Dit omvat zowel HIIT’s, circuittrainingen, core stability, etc.. Samen in groep pushen we naar dat “extra” dat ons lichaam te bieden heeft. De centrale component van de powerclub: “bewust worden wat je lichaam te bieden heeft en samen gaan we progressief vooruit!”

 • Je bent reeds fysiek actief, maar op zoek naar extra begeleiding door een professional.
 • Je slaagt er niet in om naast het werk aan sport te doen of streeft ernaar om meer sport in je agenda te krijgen.
 • Je vindt het fijn om jezelf te pushen in groepsverband.
 • Je houdt van een leuke, fysieke uitdaging!


Herken je jezelf in één of meerdere uitspraken/statements?

Dan is onze powerclub absoluut iets voor jou!

De Powerclub wordt gegeven door Valerie. Bekijk hieronder het uurrooster voor de groepsles van jouw keuze.

Powerclub

Yoga

Het woord Yoga is afgeleid van het Sanskriet woord “Yog” en betekent ‘verenigen’, ‘verbinden’ of ‘samenkomen’. Yoga gaat over het verbinden met en het in evenwicht brengen van wie je echt bent, maar ook over het verbinden met alles en iedereen om je heen.

Door yoga te doen creëer je rust in je hoofd, waardoor je de dingen weer helder en onbevooroordeeld kan zien. Je wordt al snel kalmer en komt sterker in het leven te staan.

Yoga is geschikt voor iedereen. Je hoeft niet flexibel, sterk en slank te zijn om aan yoga te doen. Yoga gaat niet over het bereiken van de ‘perfecte’ houding, want die bestaat niet. Elke persoon is immers uniek, met een eigen uniek lichaam. In yoga pas je de houding aan het lichaam aan en niet het lichaam aan de houding. Asana’s (yogahoudingen) voer je zo goed je kan uit, binnen de grenzen van je lichaam, met de aandacht naar binnen gericht en met een bewuste ademhaling.

Yoga is geen sport en al zeker geen competitie, niet met een ander en ook niet met jezelf. Yoga is een proces. Je groeit er letterlijk van, zowel fysiek (door sterker, soepeler … te worden), maar ook mentaal (aarding, innerlijke kalmte, concentratievermogen…).

Yoga is geen religie, maar een filosofie.

Voor iedereen brengt yoga iets anders, voor iedereen heeft yoga een eigen betekenis. Wat yoga met jou doet, kan alleen jij zelf ervaren. Er zijn heel veel verschillende stijlen yoga, dus is er vast en zeker een stijl die bij jou past.

We bieden vijf types van Yoga aan en ze zijn voor iedereen toegankelijk.
Geen voorkennis of ervaring vereist.

HIIT
HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING

Deze High Intensity Interval Training met Robin legt een focus op ski gerelateerde oefeningen (bovenbenen, billen, flexibiliteit, uithouding en core strenght & stability), maar is toegankelijk voor iedereen die fitter wil worden en blessures wil vermijden.

De oefeningen worden aangepast aan ieders niveau en elke deelnemer krijgt een begeleidend oefenprogramma voor thuis.

De High intensity interval training wordt gegeven door Robin.

Yin Yoga

Yin staat voor vrouwelijke, zachte en passieve energieën, terwijl yang het mannelijke dynamische en krachtige weerspiegelt. Op fysiek niveau is Yin het bindweefsel en Yang het spierstelsel.

In Yin yoga worden voornamelijk liggende en zittende asana’s (yogahoudingen) voor langere tijd (3 à 5 minuten) vastgehouden met als doel de oorspronkelijke bewegingsvrijheid van bindweefsels zoals fascia, ligamenten, pezen en gewrichten te herwinnen en te vergroten. Waar je bij sporten je spieren vooral aanspant, gaat het er bij Yin yoga om dat je je spieren zoveel mogelijk ontspant, om zo de diepere bindweefsellagen te bereiken. Door gedurende een langere tijd continue druk uit te voeren, worden de bindweefsels op een veilige manier gestimuleerd, gehydrateerd en versterkt. Het resultaat: soepelere gewrichten en sterkere ligamenten, pezen en botten.

Je hoeft in Yin yoga niks actief te doen. Door je helemaal aan de houding over te geven en de zwaartekracht haar werk te laten doen, zal je letterlijk en figuurlijk voelen dat er ruimte ontstaat. In Yin yoga neem je de tijd om rustig te worden, om naar binnen te keren, om los te laten wat niet nodig is en te voelen en onderzoeken waar je staat. Yin yoga is tevens een meditatieve oefening die je bewustzijn vergroot, je meer subtiele energieën en sensaties laat voelen en je diep leert te ontspannen.

De Yin Yoga wordt gegeven door Anne-Sophie.

Bekijk hieronder het uurrooster voor de groepsles van jouw keuze.

Yin Yoga cropped
Hatha Yoga
Hatha Yoga

In Hatha Yoga wordt een reeks van inspannende asana’s (yogahoudingen) afgewisseld met een meer ontspannende asana. De inspannende asana’s dagen je uit, versnellen je hartslag, spannen je spieren aan en spreken zo het sympathische zenuwstelsel aan (ons primitieve dierlijke overlevingsmechanisme dat aanzet tot actie). De rustigere asana’s en de langzame en bewuste ademhaling zetten het parasympathische zenuwstelsel in werking waardoor het lichaam in rust- en hersteltoestand komt. De balans tussen deze twee systemen is uiterst belangrijk. Bij een gezonde mens zijn de wisselingen tussen deze twee systemen gelijkmatig, vloeiend en snel, maar met onze drukke en stressvolle levensstijl echter is ons sympathisch zenuwstelsel maar al te vaak en te lang actief, waardoor we veel te lang in vecht- of vlucht modus zitten.

In Hatha Yoga train je je lichaam en geest om vaker en moeiteloos te schakelen tussen actie/stress (sympathische toestand) en rust/ontspanning (parasympatische toestand) waardoor je ook het dagelijkse leven makkelijker van de ene naar de andere toestand kan wisselen.

Door de asana’s te combineren met ademhalingsoefeningen en -technieken (pranayama) creëer je verbinding tussen lichaam en geest. De ademhalingstechnieken maken je bewust van je ademhaling en wat deze voor je kan betekenen waardoor je je energie meer in balans kan brengen. Door met jezelf in contact te komen en te blijven ga je ook meer in harmonie staan met jezelf, anderen en de wereld. Het resultaat is uiteindelijk meer innerlijke rust. Doe je regelmatig aan Hatha Yoga dan ga je vanzelf merken dat je met meer balans in het leven staat.

De Hatha Yoga wordt gegeven door Ellen.

Bekijk hieronder het uurrooster voor de groepsles van jouw keuze.

vinyasa yoga
Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga wordt gegeven door Ellen.

Bekijk hieronder het uurrooster voor de groepsles van jouw keuze.

Kinder yoga

Door kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met yoga, leren zij als vanzelf “Bij zichzelf te zijn en blij zichzelf te zijn”. Elke week opnieuw gaan we op avontuur aan de hand van een thema dat kan uiteenlopen van “op stap naar de kinderboerderij” tot “moedig zijn”.

Kinderyoga is een goede manier om je kind met stress en spanning te leren omgaan. Kinderyoga heeft een gunstig effect op de ontspanning, motoriek, het zelfvertrouwen en het concentratievermogen. Ook stimuleert het de fantasie en creativiteit. 

De kinderyoga wordt gegeven door Kristel.

Bekijk hieronder het uurrooster voor de groepsles van jouw keuze.

Kinderyoga
wobbelturnen

Benieuwd? Vraag gerust meer info: info@theextramile.be

Wobbel turnen

Vanaf nu kan je bij ons in Bierbeek ook terecht voor Wobbelturnen. Wowowo-wat?

Wobbelturnen is een origineel beweegconcept met een wobbel balanceboard. Turnen voor kleuters en kinderen op en rond een wobbelboard.

Het is een combinatie van speelse beweegoefeningen, evenwichtsoefeningen en sensorische integratie. Met een wobbelboard kan je heel gericht spiergroepen strekken en versterken. Wobbelturnen draagt daarnaast ook bij tot een beter evenwicht, het verbetert de grove motoriek, spierkracht wordt ontwikkeld en een goede tonus.

Het wobbelen vergroot het zelfvertrouwen, maar ook concentratie en linker– en rechterhersenhelft worden gestimuleerd.

Een les wobbelturnen bestaat uit een afwisseling tussen actieve en passieve fases. Bij de actieve fases gaan we wiebelen, wobbelen, waggelen, kruipen, springen en nog veel meer. Bij de passieve fases staan in en ontspanning, evenwicht en relaxatie centraal.

Het wobbelboard komt oorspronkelijk uit de Waldorfscholen, de internationale naam voor ‘vrije scholen’. Daar zijn ze van mening dat kinderen eerst uitgebreid moeten leren bewegen, vooraleer ze kunnen stilzitten en studeren. Dit geldt zeker voor jonge kinderen, die de wereld ontdekken met hun lichaam. Oorzaak-en gevolgrelaties, lichaamsbesef, oriëntatie, kennis over de wereld rondom hen, maar ook zelfvertrouwen ontwikkelt zich op die manier. Met wobbelturnen zetten we hier volop op in.

Het wobbelturnen wordt gegeven door Kristel. Bekijk hier het uurrooster voor de groepsles van jouw keuze.

OUDERKIND YOGA

Tijdsdruk, de stress van het dagelijkse leven kunnen de relatie tussen ouder en kind verstoren. Bij yoga met je kind mag je je als ouder weer kind voelen en kan je kind zich hierin herkennen. Samen yoga doen met jouw kind, niet alleen naast elkaar, maar ook met elkaar en zo dichter naar elkaar…

De ouderkindyoga is door samen op yoga avontuur te gaan. Geniet van een heerlijk uurtje quality time met jouw kleindkind of kind (3 tot 8 jaar).

Natuurlijk kan dit ook met een  andere begeleider zijn, zoals opa, oma, peter of meter!

De ouderkindyoga wordt gegeven door Kristel

ouder-kindyoga
Core Stability voor Kinderen

Laat jouw kind vanaf jonge leeftijd de juiste spiergroepen aanspreken, aansturen en rompstabiliteit ontwikkelen.

Spelenderwijs doen we leuke oefeningen en werken we aan onze core stability. Een goede rompstabiliteit is een voorwaarde voor een goed evenwicht en coördinatie.

Voordelen van Core Stability voor kinderen?

 • betere lichaamshouding en lichaamscontrole
 • bevordering van motorische ontwikkeling
 • bevordering van schrijfmotoriek van jouw kind zodat jouw kind vlotter kan schrijven
 • betere ontwikkeling links- rechtscordinatie
 • betere coördinatie en concentratie
 • meer balans
 • betere uithouding
 • minder kans op blessures

De Core Stability voor kinderen wordt gegeven door Marlies

Gespecialiseerd kinesitherapeute in motorische ontwikkeling en remediërend leren.

core stability voor kinderen
Body map

Bodymap helpt jonge kinderen via reflexintegratie en gerichte bewegingskansen het zenuwstelsel optimaal te ontwikkelen.

Alle kinderen doen spelenderwijs, in de echte wereld, heel veel bewegingservaring op. Zo kunnen vaardigheden automatiseren.  Ook alle reflexen raken normaal gezien geïntegreerd, ons zenuwstelsel wordt gaandeweg baas van ons eigen lichaam.

Als kinderen voldoende (divers) spelen en bewegen maken ze (onbewust) van de dunne weggetjes in hun brein, grote, brede lanen. Dan is de vaardigheid geautomatiseerd. En automatiseren is nodig om meer complexe vaardigheden te kunnen aanleren. 

Vandaar de belangrijke Bodymapregel: “Ervaren om te bewaren.

We merken meer en meer dat kinderen in dit digitale tijdperk minder bewegen. Ook buiten spelen en ravotten is lang niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. ​

Het is belangrijk een goed evenwicht te vinden zodat kinderen toch nog steeds veel bewegingskansen krijgen om hun zenuwstelsel optimaal te laten ontwikkelen. Binnen de bodymap speelmomenten willen we hieraan tegemoetkomen.

Binnen de lesjes bieden we een gevarieerd aanbod van leuke en uitdagende bewegingsvormen. Werken rond evenwicht staat centraal. Steeds gericht met het oog op reflexintegratie, en aangepast aan de leeftijd van het kind. Gaandeweg brengen we in kaart waar kinderen nog extra ondersteuning kunnen gebruiken en kunnen de ouders hiervoor fijne speelformules mee naar huis krijgen.

De bodymap wordt gegeven door Kristel. Bekijk hieronder het uurrooster voor de groepsles van jouw keuze.

Bodymap