YOGA

Het woord Yoga is afgeleid van het Sanskriet woord “Yog” en betekent ‘verenigen’, ‘verbinden’ of ‘samenkomen’. Yoga gaat over het verbinden met en het in evenwicht brengen van wie je echt bent, maar ook over het verbinden met alles en iedereen om je heen.

Door yoga te doen creëer je rust in je hoofd, waardoor je de dingen weer helder en onbevooroordeeld kan zien. Je wordt al snel kalmer en komt sterker in het leven te staan.

Yoga is geschikt voor iedereen. Je hoeft niet flexibel, sterk en slank te zijn om aan yoga te doen. Yoga gaat niet over het bereiken van de ‘perfecte’ houding, want die bestaat niet. Elke persoon is immers uniek, met een eigen uniek lichaam. In yoga pas je de houding aan het lichaam aan en niet het lichaam aan de houding. Asana’s (yogahoudingen) voer je zo goed je kan uit, binnen de grenzen van je lichaam, met de aandacht naar binnen gericht en met een bewuste ademhaling.

Yoga is geen sport en al zeker geen competitie, niet met een ander en ook niet met jezelf. Yoga is een proces. Je groeit er letterlijk van, zowel fysiek (door sterker, soepeler … te worden), maar ook mentaal (aarding, innerlijke kalmte, concentratievermogen…).

Yoga is geen religie, maar een filosofie.

Voor iedereen brengt yoga iets anders, voor iedereen heeft yoga een eigen betekenis. Wat yoga met jou doet, kan alleen jij zelf ervaren. Er zijn heel veel verschillende stijlen yoga, dus is er vast en zeker een stijl die bij jou past.

We bieden verschillende types van Yoga aan en ze zijn voor iedereen toegankelijk.
Geen voorkennis of ervaring vereist.